Blomkålstabbouleh med halloumi och tomatyoghurt
Det här receptet fick jag inspiration till ifrån Coops tidning "Mer smak", https://www.coop.se/mersmak. Men jag ändrade och lade till lite efter tycke och vad vi hade hemma. En överraskande god rätt, som passar till lunch och får dig att tänka på sommaren...

För 4 pers.
Tabbouleh:
Riv eller mixa 1 blomkålshuvud så att det blir till smulor. Blanda med 4 msk olja, 2 msk citronjuice, salt och peppar. Hacka tomater och örter= 2 krukor av t.ex. basilika, persilja eller mynta. Strimla salladslök eller purjolök och skär äpple i små bitar. Blanda ihop allting med blomkålen och tillsätt även hackade nötter, tex. valnötter eller pistaschnötter.
Riv eller mixa 1 blomkålshuvud så att det blir till smulor. Blanda med 4 msk olja, 2 msk citronjuice, salt och peppar. Hacka tomater och örter= 2 krukor av t.ex. basilika, persilja eller mynta. Strimla salladslök eller purjolök och skär äpple i små bitar. Blanda ihop allting med blomkålen och tillsätt även hackade nötter, tex. valnötter eller pistaschnötter.
Sås:
Hacka ca 4-6 st soltorkade tomater och blanda med 2 dl creme fraiche eller yoghurt, 1/2 tsk sambal oelek och 1 tsk spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
Skär sedan 1-2 paket halloumi och stek.
Servera i skålar eller lägg tabboulehn på ett fat och sedan halloumin ovanpå.

