Sommarmiddag - majskolv, halloumi, tzatziki
Nu kommer nästa recept på sommarmat. Detta är en god sommarmiddag som är lätt att göra! Välj om du vill grilla eller göra på spis. Jag gjorde utan någon sås men det hade varit lika gott eller kanske ännu lite godare med tzatziki till!
Du behöver:
1 majskolv/person
1 pkt halloumi / 2 pers.
ca 3 potatisar/pers.
Om du vill ha en sås till så passar tzatziki jättebra och är en riktig sommarsås ju!
Tzatziki 3-4 pers:
1/2 gurka
2 dl creme fraiche/matyoghurt
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt o peppar
Börja med att klyfta potatisen och lägg på en oljad ugnsform. Krydda med salt. Rosta i ugnen på 200 C i 30-45 min. (beroende på hur mycket potatis du har). Vill du ha tzatziki till så gör du den nu. Riv gurkan och pressa ur så mycket vatten du kan! Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, lite olivolja, pressad vitlök, salt och peppar. Väljer du att grilla så lägg nu på majskolv och hela halloumin på grillen och grilla tills de fått färg och verkar klara. Skär upp halloumin efteråt, det gör den lite extra god! Väljer du att göra på spis, så koka majskolvarna, skär upp halloumin och stek någon minut innan majskolvarna är klara. Servera med smör och/eller salt till majskolvarna! Mums vilken sommarkänsla!
