Palak halloumi

Den här veckan kommer ett indiskt recept. Det är en spenatgryta som egentligen heter palak paneer. Paneer är en ost liknande halloumi som de använder i Indien. Men eftersom denna gryta inte är gjord på paneer utan på halloumi döpte jag om den! Så här kommer ett "försvenskat" recept med inspiration ifrån Icas recept.
 
För 4 pers:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
1 - 1 1/2 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vitt matlagningsvin eller 1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
200 g färsk/fryst spenat
400 g halloumi
salt
 
basmati/jasminris
 
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Stek all lök, ingefära, tomatpuré och garam masala i en gryta eller djupare stekpanna i 3-4 min. Koka riset enligt anvisningarna. Tillsätt sedan krossade tomater, vin/vinäger, grädde, mjölk och buljong. Låt sjuda ett tag. Vänd ner spenaten. Skär halloumin i mindre bitar och stek i en stekpanna tills den har fått färg. Blanda ner halloumin i grytan och smaka av.
 
Servera med riset.
 

Kommentera här: