Vegetariska biffar med mozzarella
Dessa biffar innehåller en massa vegetariska proteinkällor och även de som är skeptiska till vegetarisk mat har sagt att det nästan smakar som köttfärs, vilket jag ser som en bra kommentar. Därmed funkar dessa att bjuda på till de flesta. Mozzarella som smälter och blir så där seg och god gör de inte direkt sämre!
Detta behöver du till 4 pers.
2 dl gröna linser på burk
2 dl hirs
1 burk kikärter
1-2 paket mozzarella
1 lök
3 ägg
2 msk majsstärkelse
salt, peppar
valfri extra kryddning, ex. sambal, paprika, örter, spiskummin
Koka hirsen enligt förpackningen. Skölj och mosa/mixa kikärtorna. Skär mozzarella i bitar som inte är för stora för att kunna forma till biffar men heller inte för små, så att den där biten med smält mozzarella ändå syns och smakar. Hacka löken. Slå av hirsen. Blanda allt tillsammans med ägg, majsstärkelse och kryddor. Forma till biffar och stek i olja.

Servera med potatissallad eller bulgur samt en sås på yoghurt, citron och salt.
