Cannelloni med ricotta, spenat och svamp
Trots att det är sommar kan man ju en regnig dag som denna bli sugen på varm, god mat från ugnen. Så idag blev det cannelloni till middag!
Du behöver för 2 pers:
1 paket färska lasagneplattor
1 burk ricotta
3 champinjoner
ca 200 g fryst spenat
1 lök
1-2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
oregano
basilika
salt, peppar
ev. chiliflakes
ev. parmesan eller mozzarella att toppa med
Börja med att hacka lök och champinjoner. Stek de tills de blir mjuka och tillsätt sedan vitlök och spenat. Krydda med salt, peppar och eventuellt chiliflakes. Blanda i ricottan.
Lägg lite av fyllningen längst ut på ena hörnet av lasagneplattan och rulla den. Fortsätt med de andra och lägg de i en ugnsform med lite olja i botten.
Blanda sedan krossade tomater med lite salt, oregano och basilika och häll det över cannellonisarna, så att alla blir täckta. (annars kommer de att bli hårda och brända i ugnen) Om du vill lägg på/strö över osten och sätt in i ugnen i ca 20-25 min.

TIPS!
Skulle du få fyllning över kan du frysa in den till nästa gång du gör cannelloni eller koka pasta och blanda med fyllningen.
