Linsfritters

Fritters var något helt nytt för mig när jag testade dessa och det förvånade mig hur lätt det var att göra! Det enda man behöver komma ihåg är att skölja och lägga linserna i blöt ett tag innan man ska börja göra mat! Efter det går de jättefort att göra och binder ihop väldigt bra, därav finns det inga ägg eller mjöl i smeten. Dessa är ett tips att göra en sommardag med en god sallad eller när du vill göra något snabbt men ändå lagad och "riktig" mat. De blir dessutom jättegoda!
 
Detta behöver du för 2 pers.:
2.5 dl torkade röda linser
1 gul lök
1 riven morot/zucchini
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk paprika
en knivsudd sambal oelek
1 tsk salt
 
Skölj linserna flera gånger tills vattnet börjar bli klart. Blötlägg dem minst en timme och låt de sedan rinna av. Mixa linserna till en puré i matberedare eller med stavmixer. Tryck ut vätskan ur den rivna zucchinin om du valt det. Blanda de mixade linserna med grönsaker och kryddor. 
Klicka ut smeten i en stekpanna och stek de gyllene.
 
Servera exempelvis med en mathavresallad och en yoghurtsås!
 
 
 

Kommentera här: