Kikärtsgryta med indiska smaker

Idag ösregnar det och vad passar väl inte bättre en sådan dag än en gryta!
 
Du behöver, för 4 port.:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 400 g krossade tomater
1 tsk garam masala
1 tsk curry
0.5 tsk gurkmeja
0.5 tsk kanel
0.25 tsk kardemumma
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk ingefära
1 msk tomatpuré
2 burkar kikärtor
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
3-4 dl spenat
salt
 
ris
 
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och stek tills de blir mjuka. Tillsätt sedan tomatpuré och alla kryddor och stek cirka 2 min. Tillsätt krossade tomater, buljong, kokosmjölk och kikärtor. Koka upp och sänk sedan värmen för att låta det koka ihop och bli krämigt ca 20 min. Tillsätt spenaten mot slutet.
Servera med ris
 

Kommentera här: